Verantwoord eten en film op het Film Food Festival

Slow Food Westfriesland en Cinema Oostereiland organiseren op zondag 20 mei het eerste Film Food Festival: een complete in vele opzichten voedzame dag op het Oostereiland, van 10:00 tot 17:00 uur. Na een biologisch ontbijt in de Brasserie kan de bezoeker zich laten informeren over de achtergronden van de productie van ons voedsel in de documentaires ‘Smakelijk Eten’ en ‘Wat is Slow Food?’. Na een gezonde lunch gaan de filmzalen open voor een programma met leuke en interessante films, waarin eten het centrale thema is. Vanaf 12.00 uur kan men tevens een bezoek brengen aan de Slow Food markt, waar producten uit Westfriesland worden verkocht. In workshops kan men uitproberen en proeven.

Filmprogramma
Je hoeft alleen maar te denken aan de taartsmijtscènes uit slapstickfilms om te weten dat eten en film heel goed samengaan. Tijdens het Film Food Festival wordt deze combinatie nog eens extra uitgediept. Op een gezellige manier, met onder meer een workshop Choco Fondue in combinatie met de film Sjakie en de Chocoladefabriek en de film El Bulli over meesterkok Ferran Adria. Maar ook de hartverwarmende film ‘Eat Drink Man Woman’ over de meesterkok die moeite heeft met de opkomst van Fast Food. En ‘No Resvervations’, waarin de liefde complexer is dan de recepten in de keuken. Ook wordt de de hilarische Italiaanse film ‘Pranzo Di Ferragosto’ getoond en ‘Estomago’, waarin de verleiding van de geliefde start in het restaurant. De twee documentaires ‘Smakelijk eten’ en ‘Wat is Slowfood?’ bieden veel achtergrondinformatie.

Workshops
De Food Workshops zijn een productie van bestuurslid Slow Food WestFriesland, Désirée Vegter van De Bonte Tafel, organisator van de Slow Food Markt en één van de intiatiefnemers en organisatoren van het Film Food Festival.

Choco Fondue Festijn
Speciaal voor de kinderen is er in de ‘doe-ruimte’ van het Museum van de 20e Eeuw, na de vertoning van de film ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’, een fair trade Chocolade Fondue Festijn met natuurlijk eerlijke en slaafvrije chocolade, gesponsord door het FNV cacao project, en fruit uit West Friesland. Kaarten kunnen samen met de film worden gekocht via de website van Cinema Oostereiland, het Choco Fondue Festijn is na de film voor iedereen (doorlopend) toegankelijk.

Westfriese Tapas Taartjes maken
Jong en oud kan zich uitleven in het maken van een kunstig en culinair groen of kleurrijk taartje met groente uit de biologische moestuin van West Friesland. Naast groente kun je in je exclusieve taartje ook andere ingrediënten gebruiken, zoals bijvoorbeeld diverse Westfriese kaassoorten of kruiden. Een gezond tapas-knabbel taartje dus. Dit is een workshop zonder koken maar met creativiteit. Durf jij het aan?
Reserveren is niet nodig,  de kookworkshop is van 12.00 tot 17.00 uur en voor iedereen toegankelijk.

Deelname aan de workshops kost € 3,-. De entreeprijs voor de films is € 7,-. Voor het volledige filmprogramma en om te reserveren voor films en workshop kun je terecht op de website van Cinema Oostereiland, of op werkdagen tussen 10.00 uur – 12.00 uur: 0229- 23 2296. Voor reserveren ontbijt en lunch kun je bellen met Brasserie Oostereiland: 0229 – 820246.

Wat is jouw favoriete ‘food film’?

1 reactie

Opgeslagen onder Nieuws

Een Reactie op “Verantwoord eten en film op het Film Food Festival

  1. Flappie

    Superleuk! Jammer dat het zo ver weg is voor mij. Maar mocht er een keer zoiets in Rotterdam/ Zuid-Holland worden georganiseerd, dan zou ik zeker willen gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s