Magisch ingrediënt: Lavendel (Lavendula officinale, Lavendula angustifolia, Lavendula Vera, enz.)

Tegenwoordig wordt Lavendel vooral gebruikt om kledingkasten een lekkere geur te geven, in shampoo of douchegel, of als rustgevend middel in de slaapkamer. Maar dit prachtige paarse kruid heeft nog vele andere eigenschappen en toepassingen. Ook in de magische keuken!
Lekker en geneeskrachtig
In Frankrijk wordt Lavendel veel gebruikt in stoof- en visschotels, maar veel mensen vinden dit te bitter. Je kunt het kruid ook gebruiken in wat zoetere gerechten, zoals ijs of cake. Of wat dacht je van lavendelsuiker, lavendelwijn- of champagne of gewoon een eenvoudige maar heerlijke lavendelthee.
Medicinaal wordt Lavendel voornamelijk gebruikt vanwege de kalmerende werking en ook bij hoofdpijn is het een effectief kruid. Op psychisch gebied helpt het tegen stemmingswisselingen en werkt het verlichtend bij boosheid, uitputting en angst.

De magie van Lavendel
Een lange tijd geleden was lavendel gewijd aan Hecate, de Griekse Godin van de onderwereld, en werd het kruid als beschermend tegen negatieve krachten beschouwd. Nu nog wordt het kruid in de magie gebruikt om negativiteit tegen te gaan, waaronder geweld in relaties.
Lavendel is tevens een goed kruid om te gebruiken bij liefdesspreuken, al dan niet in de keuken. De geur trekt liefde en voornamelijk mannelijk schoon aan.
De paarse kleur van het kruid geeft al aan dat lavendel een zeer spiritueel kruid is. Mensen die meer willen open staan voor entiteiten, kunnen het bij zich dragen in een sachet. Maar je kunt het ook aan je gerechten toevoegen.
Lavendel heeft een zeer krachtige magische werking en het plukken van dit kruid tijdens de volle maan zou deze kracht nog meer versterken.

Wat is jouw favoriete (magische) ingrediënt? Waarom?

3 reacties

Opgeslagen onder Magische ingrediënten

3 Reacties op “Magisch ingrediënt: Lavendel (Lavendula officinale, Lavendula angustifolia, Lavendula Vera, enz.)

  1. Koentje

    O heerlijk, lavendel! Ik heb net weer een paar plantjes in mijn tuin gezet om af en toe aan te ruiken. Heb ooit lavendelijs op en lavendelcake, allebei erg lekker!

  2. Ada

    Ja inderdaad, heerlijk: lavendelkoekjes, ik maak ze ook regelmatig!

  3. Dank Christina Aleri http://liefdesverdriet-partnerterug.nl is mijn partner weer bij mij terug gekomen. Zij praktizeerd witte en zwarte voodoo en daardoor is mijn man weer bij mij, en mijn kinderen hebben gelukkig hun papa weer. Mijn liefdesverdriet is voorbij omdat Christina mijn man terug gebracht heeft.
    Christina dank je wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s