Een keukenaltaar

keukenheksWie graag met magie werkt in de keuken, zou kunnen overwegen om een keukenaltaar te maken. Het doel van dit altaartje is je te blijven herinneren aan je connectie met Moeder Aarde, haar voedsel, en jouw innerlijke keukenheks. Het is dan ook belangrijk dat jij je er goed bij voelt. Ook persoonlijke voorwerpen zijn daarom welkom op je keukenaltaar. Wellicht een foto van je (groot)moeder, van wie je hebt leren koken, of van het eerste magische etentje dat je hebt georganiseerd voor je vrienden. Ook jouw eerste kookboek, of het eerste recept dat je ooit zelf hebt klaargemaakt kun je erop kwijt.

Tips voor het keukenaltaar

Andere ideeën voor je keukenaltaar, zijn:

 • Kaarsen! Deze zorgen voor sfeer en kunnen je magische intenties kracht bijzetten, bijvoorbeeld door het gebruik van bepaalde kleuren (rood voor liefde, groen of bruik voor vruchtbaarheid, blauw voor genezing, geel voor communicatie…).
 • Een afbeelding van een Godin, God of ander (mytisch) figuur, die jou inspireert bij het koken van je maaltijd.
 • Een mooie edelsteen. Je kunt een blijvende steen op je altaar zetten, of deze steeds aanpassen naar de intenties van je kookkunsten.
 • Enkele van de ingrediënten van de maaltijd die je gaat bereiden.
 • Groenten of fruit van het seizoen.
 • Een Aloë Vera plant. Deze zou op magische wijze beschermen tegen wondjes tijdens het koken. En heb je je toch pijn gedaan, dan biedt de helende werking van het sap van deze plant uitkomst!

Heb jij nog andere ideeën om een keukenaltaar aan te kleden? Heb jij een altaar in je keuken? Laat het weten in de reacties!

4 reacties

Opgeslagen onder In De Magische Keuken

4 Reacties op “Een keukenaltaar

 1. Boris in de keuken

  Wat een goed idee! Zo ga je wel bewuster om met je voedsel en de maaltijden die je bereidt. Ik denk dat ik ook zoiets ga maken voor in mijn keuken.

 2. SpiderGoddess

  Mijn keukentje is helaas te klein voor een altaartje. maar ik wil boven mijn keukendeur een bordje maken met de tekst ; Blessed be this kitchen. En daarom heen staan ook keukengerei enzo.

 3. Dank Christina Aleri http://liefdesverdriet-partnerterug.nl is mijn partner weer bij mij terug gekomen. Zij praktizeerd witte en zwarte voodoo en daardoor is mijn man weer bij mij, en mijn kinderen hebben gelukkig hun papa weer. Mijn liefdesverdriet is voorbij omdat Christina mijn man terug gebracht heeft.
  Christina dank je wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s