Recept: Paddenstoelenvlaai voor Mabon

Vandaag is het Mabon, ook wel de herfstequinox genoemd, een jaarfeest dat door Moderne heidenen nog steeds wordt gevierd. Mabon is het tweede oogstfeest in het jaarwiel en daarom is het leuk om ieder geval zelf een kruid te oogsten/plukken. Denk tijdens het plukken aan alles wat jij dit jaar hebt geoogst, oftewel bereikt en wees hier dankbaar voor. Tijdens Mabon zeggen we namelijk dank voor de oogsten (granen, zaden, noten en bessen) die zijn binnen gehaald. Het is een dankfeest, een tijd van afronding en een tijd om te kijken naar wat we hebben geoogst.

Het recept voor de paddenstoelenvlaai

Ingrediënten:

4 plakjes ontdooide bladerdeeg
300 g (of wat meer) gemengde paddenstoelen
200 zachte geitenkaas
1 eetlepel citroenrasp
Olijfolie
Kruid naar keuze uit tuin/park/bos
Peper & zout
Bakpapier
Gedroogde bonen als noodvulling

Zo maak je de Paddenstoelenvlaai:

Zet de oven aan op 200 C.
Leg de plakjes deeg neer op een bakblik met bakpapier, leg ook op het deeg bakpapier en leg hierop wat gedroogde bonen.
Bak het deeg in een hete oven met de ‘noodvulling’, ongeveer 25 minuten lang.
Ondertussen maak je de paddenstoelen schoon met een stukje keukenpapier. Je snijdt ze niet of slechts een enkele keer door de midden.
Bak de paddenstoelen dan in een beetje olijfolie met peper, zout en knoflook. Laat afkoelen.
Haal het bovenste bakpapier met de bonen weg. Smeer de zachte geitenkaas over het al enigszins gebakken deeg en strooi ½ van de citroenzest over de geitenkaas.
Leg de paddenstoelen op de geitenkaas en bak het geheel nogmaals 10 minuten in de oven.
Garneer met de rest van de citroenzest en met een kruid naar keuze.

(Receptuur: De Bonte Tafel)

Vier jij de jaarfeesten? Doe je iets speciaals in de keuken?

1 reactie

Opgeslagen onder Magische recepten

Een Reactie op “Recept: Paddenstoelenvlaai voor Mabon

  1. lieve

    Dat ziet er lekker uit, ga ik gauw eens proberen. ik ben dol op paddestoelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s