Heerlijke heksenbrouwsels

 

beverages-brews2

Altijd al je eigen drankjes willen brouwen? Het (Engelstalige) boekje ‘A Witch’s Beverages and Brews’ van Patricia Telesco geeft je tal van heerlijke ideeën en recepten. Koffie, thee, wijn, mede, alcoholvrije cocktails… het zijn slechts enkele basisdrankjes die aan bod komen in het boek en waar steeds een andere, magische draai aan wordt gegeven. Wie wil er niet eens proeven van ‘Happiness Wine’, ‘Raspberry Romance’, of ‘Woman’s Wonder’? Heerlijke en leuke drankjes dus, voor een avondje voor thee of met je vrienden, of om een thema-feestjes helemaal mee af te maken! Maar er is meer…

Heksenbrouwsels en meer

Naast tal van lekkere recepten, geeft Telesco in ‘A Witch’s Beverages and Brews’ interessante weetjes over de tradities en het erfgoed van (magische) drankjes brouwen. Waar het proosten vandaan komt bijvoorbeeld, of waarom het rondgeven van wijn in een groep met de wijzers van de klok mee gebeurt.

De tweede helft van het boek staat alle recepten, geordend per magisch doeleinde. Balans, bescherming, geluk, gezondheid en liefde zijn slechts enkele voorbeelden. Met een beetje proberen en experimenteren sta je straks ook je eigen magische dranken te brouwen!

Maak jij je eigen brouwsels?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Kookboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s