Mijn zoon vindt het heel leuk om in de keuken te staan. Uiteraard is het bakken van koekjes en cupcakes zijn favoriete bezigheid in de keuken, want dan kan hij achteraf lekker zelfs smullen! En uitdelen, ook dat vindt ‘ie leuk.
Maar natuurlijk wil ik mijn kleine mannetje dan wel kennis laten maken met lekkernijen met gezonde, natuurlijke ingrediënten. Vorige week hebben we daarom lekkere havermoutkoekjes gemaakt, zonder suiker. En hij vond ze heerlijk!
Voor wie ze ook wil proberen, hier het recept:
Ingrediënten:
- 200 gr havermout
- 35 gr roomboter, gesmolten
- bakje gemalen kokos 55 gram
- 1 tl bakpoeder
- 4 el (koudgeperste, biologische) honing
- mespunt zout
- 3 el gedroogde cranberry’s of rozijnen (rozijnen eerst even wellen)
- 50 gram extra pure chocolade (minimaal 70 %)
- bakpapier.
De bereiding:
- Oven voorverwarmen op 190 graden.
- Havermout, boter, honing, kokos, bakpoeder en zout mengen in een kom.
- Voeg 125 ml heet water toe en kneed het tot een soepel deeg.
- Kneed de cranberry’s (of rozijnen) erdoor.
- Rol balletjes van het deeg, ter grootte van een walnoot.
- Druk ze plat en leg deze kokjes op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes in ca 25 min goudbruin en laat circa 1 uur afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Zigzag met een lepel met de gesmolten chocolade over de koekjes. Laat in 2 uur hard worden.
- Smullen maar!
Dit recept is een variant op een recept uit de Allerhande. Het origineel kun je hier vinden.
Wat is jouw favoriete koekjesrecept?
Pingback: Twee generaties keukenheksen | De Magische Keuken