Eieren: gezond of ongezond?

In de periode tussen Ostara en Beltane en met het reguliere Paasfeest voor de boeg, is het een mooie tijd om eieren eens onder de loop te nemen. In de loop der jaren is de mening over de gezondheid van dit product nogal veranderd. Omdat wij ook in De Magische Keuken graag genieten van een lekker eitje bij het ontbijt, geven we je alle feiten op een rijtje.

Cholesterol
Veel mensen denken nog altijd dat eieren slecht zijn voor je cholesterolgehalte. Zolang je er niet te veel van eet, is dit niet waar. Een ei bevat namelijk 200 mg cholesterol en om je cholesterolgehalte op peil te houden mag je per dag 300 mg tot je nemen. Zolang je dus naast je eieren niet te veel andere producten neemt met te veel cholesterol is er niets aan de hand. En eens in de zoveel tijd wat meer eieren eten, zoals met Pasen, kan geen kwaad.

Vitamientjes
Eieren zitten boordevol vitaminen en andere nuttige stoffen: ijzer, choline, foliumzuur, essentiële aminozuren en de vitamines B2, B12, E en D. En, niet te vergeten: eiwitten!

Geen dikmaker
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een ei niet slecht voor de lijn. 1 hardgekookt ei bevat zo’n 75 kc – dat valt toch best mee?

Een heel ei of een half ei?
Vooral in de VS is het onder mensen die aan de lijn doen of op hun gezondheid willen letten, erg populair om slechts het eiwit van een ei te eten. Zoals gezegd hoef je van het eten van een ei niet dik te worden, ook niet als je ook het eigeel eet. Het cholesterol zit echter wel enkel in het eigeel. Aan de andere kant bevat dit deel van het ei ook de meeste vitaminen en andere voedingstoffen. Geniet deze dagen dus maar lekker van een (heel) eitje!

Lust jij graag eieren?

1 reactie

Opgeslagen onder Nieuws

Een Reactie op “Eieren: gezond of ongezond?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s