Twee generaties keukenheksen

2-generaties-keukenheksen

Ik heb wel eens eerder laten weten dat mijn zoontje (nu bijna 5) graag in de keuken staat. Uiteraard begon dit met het bakken van cake en koekjes, zoals bij veel kinderen, maar hij vind het gelukkig ook heel leuk om mee te helpen aan het avondeten. Ik heb hem dan ook benoemd tot ‘Keukenheksje’: de trouwe hulp van mama de Keukenheks. En om dit officieel te maken hebben we sinds kort ook ‘matchende’ keukenschorten!

Ok, ok, ik weet het: ik kan hier misschien ietwat in overdrijven… Maar zien we er niet leuk uit zo, samen? 😉 En mijn kleine mannetje vond het ook helemaal geweldig! Hij wilde al een schort, want hij werd te groot voor een theedoek om zijn middel en ook het ‘speel schortje’ behorende bij het Hema kinderkeukentje is onderhand wat te klein voor hem. En ik moest ook nog steeds een schort!

Schorten met eigen ‘ontwerp’
Toen kwam ik op de site van simply colors. Ik had daar al eerder kleding besteld en kwam er dit keer om een broodtrommel te bestellen voor het nieuwe schooljaar. Maar ik wist niet dat ze ook kookschorten hadden. En ook nog eens voor kinderen! Ik was meteen verkocht. Je kunt de schorten, net als de andere producten die ze verkopen, bestellen in verschillende kleuren en kunt laten bedrukken met allerlei afbeeldingen en tekst naar keuze. Geweldig, toch!

keukenheksje~ Abracadabra…! ~

Twee generaties keukenheksen
Vanavond stonden er dus weer twee generaties keukenheksen in de keuken om samen het avondeten klaar te maken: Tilapiafilet met verschillende groenten uit de oven. Zoonlief heeft een groot deel van het werk gedaan en ook heerlijk van zijn eigen culinaire creatie gesmuld. En zijn ouders ook! Het recept volgt later. Mocht je ondertussen ook iets lekkers willen klaar maken met je kind(eren), kijk dan eens hier voor een recept voor heerlijk, suikervrije, havermoutkoekjes.

Sta jij weleens met je kids in de keuken?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder In De Magische Keuken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s