Magisch ingrediënt: Kruidnagel (Syzygium aromaticum)

Een kruidnagel is een kruid dat op verschillende manieren kan worden toegepast: in de keuken, in de cosmetica, de geneeskunde en niet te vergeten de magie. Alhoewel het een kruid genoemd wordt, is het eigenlijk een gedroogde bloemknop. De bloemknoppen komen tegenwoordig voornamelijk van Madagascar en Zanzibar en staan vooral bekend om de karakteristieke geur en smaak. In veel cosmetische producten wordt kruidnagel gebruikt. Kruidnagelthee kan worden gebruikt als afslankmiddel, daar het de spijsvertering bevordert. Hiervan dient men echter niet meer dan twee kopjes per dag in te nemen. Daarnaast wordt de kruidnagel vaak verwerkt in geurdecoraties, zoals potpourri.

Geneeskracht van kruidnagel
Een van de oudste remedies tegen kiespijn is kruidnagel. Om de pijn tegen te gaan kan men de kruidnagel in de kiesholte stoppen en door de smaak en de vluchtige olieen en looistoffen wordt de pijn verzacht. Tegenwoordig gebruikt men ook wel kruidnagelolie op een wattenstaafje, die men tegen de zere kies drukt.
Kruidnagel heeft ook een kalmerende werking op de maag, een aftreksel ervan kan gedronken worden tegen misselijkheid en braken. Bovendien wordt, om verkoudheid te voorkomen, ook wel aanbevolen om drie keer per dag een rauwe kruidnagel in te nemen.
Het kauwen van een kruidnagel werkt bovendien zeer goed tegen een slechte adem.

De magie van kruidnagel
De kruidnagel staat in correspondentie met het element vuur en de planeet Jupiter. In de magie worden kruidnagels gebruikt voor bescherming en om geld aan te trekken, maar ook voor het aantrekken van liefde en het uitbannen van negatieve entiteiten.
Dit kan door het als wierook te branden of door het dragen in een amulet. Ook wanneer je een ruimte spiritueel gaat reinigen kun je kruidnagelwierook gebruiken.
Een oud gebruik is het bijdragen van enkele kruidnagels in de portemonnee of portefeuille, om geld aan te trekken. Voor datzelfde doel kan het kruid worden bewaard in een kluisje of kassa. Een nadeel hiervan is de geur die de kruidnagels achterlaten.
Voor het aantrekken van liefde kan kruidnagel ook worden gebruikt bij het bereiden van een maaltijd. Bedenk echter wel dat je nooit iemand op een magische manier mag verleiden zonder dat die persoon daar vanaf weet.

Gebruik je kruidnagel weleens in de magie en/ of de (magische) keuken?

4 reacties

Opgeslagen onder Magische ingrediënten

4 Reacties op “Magisch ingrediënt: Kruidnagel (Syzygium aromaticum)

  1. Pingback: De veelzijdige kruidnagel | Spiritualiteit

  2. Miss Witch

    Leuk artikel!

  3. choi ryusin

    meer info graag over de bereidingswijze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s